Feloszlatás, lemondás

szavazás, 2020. okt. 30 – nov. 10.

Október végén kísérletképpen szavazást indítottunk az alábbi kérdésekkel:

A gépezetbe rögtön porszem került: bár be akartam állítani, nem sikerült egyből a többszörös szavazást letiltani. Így rögtön az első nap voltak néhányan, akik több száz szavazatot adtak le az eredmények befolyásolása céljából – mások pedig csak néhányat, hogy újra és újra megnézhessék az eredményeket. Szerencsére az alkalmazásból le lehetett tiltani az egy IP-címhez tartozó sokszoros szavazatokat, illetve végül a szavazási limit megadása is sikerült, így végül valós eredményekhez jutottunk, amelyet itt osztok meg (természetesen az eredmény semmilyen szempontból nem reprezentatív, nem a gödiek, csak a blogolvasók véleményét tükrözi). Ugyanakkor nagyon érdekes volt a hekkelési kísérlet is, amiről lejjebb lehet olvasni.

Az első kérdésre az alábbi válaszok születtek:

A másodikra pedig ezek:

A levonható következtetés? Szerintem az, hogy többségében a Gödi Összefogás frakció szimpatizánsai szavaztak az oldalon, illetve hogy a frakciót elhagyókról sokkal rosszabb a véleményük, mint a fideszesekről.

A hekkelési kísérlet

Október 31-én este a szavazás állása ez volt:

Viszont az is kiderült, hogy néhányan különösen lelkesen szavaztak:

Így hát töröltem a 20-nál több szavazatot leadó IP-címek voksait, és beállítottam, hogy csak egyszer lehessen szavazni. A “trollhatástól” megtisztított eredmény október 31-én este:

Lőrincz Lászlónak úgy is sikerült az élre törnie, hogy töröltem annak az IP-címnek a szavazatait, ahonnan csak ellene szavazott valaki, de azt többszázszor.

Természetesen a Gödi Összefogás mellett is akadtak “lelkes” szavazók, de az ő voksaikat is töröltem. Legközelebb eleve óvatosabb leszek a beállításokkal, de nem bánom, hogy most így alakult, mert az is kiderült, kire haragszanak annyira, hogy képesek órákon át szavazni rájuk. Illetve különösen izgalmas, hogy valaki majd 2000 szavazatot adott le úgy, hogy mindenkit lemondatna.