Szolgálatra készen

Ahogy megírtam előző cikkem a témában, még aznap megérkezett az igazságügyi adószakértő véleménye a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft működésével, a gazdálkodása rendjével kapcsolatban véleményezett szabálytalanságokról.

A kimutatás szerint 2020 március 31-ig, a legutóbbi mérlegkészítésig még rendben ment minden. Ez a korábbi ügyvezető által megbízott kollégák segítségével készült el. Azóta nem készült ilyen minőségi munka. A 2020 szeptember 28-i beszámolójuk (aminek “kiegészítését” Lőrincz László két nappal később, a testületi ülés közepén osztotta ki a képviselők között) kifejezetten hiányos volt, nem szolgálhatott (volna) alapjául támogatási szerződésnek.

Bővebben: “Szolgálatra készen”

A Gödi KözpénzkiSzolgáltató Nonprofit Kft.

Mivel megvan 4 millió beoltott személy Magyarországon, a pandémia utáni nyitás is rohamos tempót vett. Időszerű tehát a város cégéről, a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft-ről és a Dunaparti Nyaralóházakról beszámolót adnom.

Korábban már értekeztünk róla számos alkalommal különböző okokból:

Az, hogy hónapok óta nem hallottunk róluk, értékelhető is lenne, ha valóban passzívak maradnának, és nem próbálnának többet ártani Gödnek. De mint kiderült, ez csak a felszín, miközben politikai nyomást igyekeznek gyakorolni a háttérben, és az ügyvezető tovább növeli a cég fedezet nélküli tartozásait.

Bővebben: “A Gödi KözpénzkiSzolgáltató Nonprofit Kft.”

61. Játszóterek mindenkinek

Két játszóteres projekt is megindult Gödön – az egyik még csak a gondolkodás szintjén, a másik még idén, akár a nyáron megvalósulhat. Utóbbiról már volt szó – a Samsung egy ideje tervbe vette, hogy játszóteret épít a városban, már írtam is róla. A képviselő-testület, illetve a városvezetés elsősorban a bócsai, Zrínyi utcai játszóteret ajánlotta e célra, de mivel ezt a cég nem szerették volna, a régi golfpálya koncepciójában erre kijelölt részt, illetve a Várdombot ajánlottuk a figyelmükbe. Úgy tűnik, a cégnek ez utóbbi a legszimpatikusabb, úgyhogy most ezt járjuk körbe – a jövő héten eljönnek megnézni a helyszínt, kikérjük a képviselők véleményét – a poszt alján az Önökét is -, majd ezek ismeretében megyünk tovább. A Samsungnak nem kell hosszadalmas és bonyolult eljárásokat lefolytatnia, így ha megszületik a döntés és a képviselő-testület (veszélyhelyzetben a polgármester) is áldását adja az ügyre, egy-két hónapon belül új játszóterünk lehet.

Bővebben: “61. Játszóterek mindenkinek”

60. Egyedül nem megy

Amikor elvállaltam a képviselőjelöltséget, egy élhetőbb Göd lebegett a szemem előtt. Nem gondolkodtam stadionokban és aszfaltozásokban, csak gondozott közterületekben, olajozott ügymenetben, átlátható és polgárbarát hivatalban, részvételiségben. Az elmúlt másfél évben ért néhány nagyon kellemetlen meglepetés, de Göd kormányzati kifosztása és a szövetségeseim pálfordulása ellenére töretlenül bíztam (és még mindig bízom) abban, hogy a “Gondoskodjunk Gödről!” választási szlogenünk megvalósítható. 

Bővebben: “60. Egyedül nem megy”

Próbáljuk meg csak pozitívan!

Ahogy korábban kifejtettem a véleményem a közösségi médiáról, és annak szerepéről a politikai kultúrában, a kommunikációs csatornák egy jelentős ágát képviseli a Facebook ma Magyarországon. Sajnos a kontrollálatlan működtetésével együtt nagyon sok negatív hatása is megjelent a pozitívak mellett.

Én is azok közé tartozom, akik hiányolják az oktatási rendszerből az egészséges internethasználat tanítását az iskolákból. Nem csak azért, mert féltem a gyerekeimet az abúzusoktól, hanem mert felnőtt emberek is egészen más oldalukat mutatják élőben és online, ami nem egészséges a társadalomra nézve sem. Örülök neki, hogy az internetes bántalmazásról egyre több ismerettertjesztő anyag készül, de még mindig nem vesszük kellően komolyan.

Bővebben: “Próbáljuk meg csak pozitívan!”

Közösségi média egy polgármester szemszögéből

Emlékszem, hogy 2019-ben alig sikerült bármilyen médiamegjelenést elérnünk a kampány során, és fogadóhely sem nagyon akadt élő fórumok szervezésére. Az ellenzék minden nagyobb városban nagy erőkkel vonult fel a közösségi média frontvonalára. Klasszikus módon a Facebook volt a fő kiszemelt. Ezek az “ingyenes” szolgáltatók adtak lehetőséget, hogy a politikusok megismertethessék magukat a tömegekkel.

Bővebben: “Közösségi média egy polgármester szemszögéből”

Milyen politikusaink vannak?

“A tudás hatalom.” Az ismert közhely a Trónok Harcából ismert Petyr Baelish (Kisujj) mottójává vált, ami ellen Cercei Lannister frappáns demonstrációval érvelt, majd kijelentette, hogy “A hatalom a hatalom.” Végül a sorozatban egy harmadik hang is megszólal, Varys: “Az emberek döntik el, mi ad hatalmat, akár tudják, akár nem.”

Én is Varyssal értek egyet, mert nap mint nap tapasztalom, hogy egyes emberek hiszik, hogy a polgármesternél van minden hatalom a városban, pedig jogilag ezt semmi sem támasztja alá. Látom, hogy az iskolákban hogy változott a tanárok megítélése annak köszönhetően, hogy szülők egyre gyakrabban bennük keresték a hibát a saját gyermekük helyett.

Bővebben: “Milyen politikusaink vannak?”

Szemétügyek

Április 14-én a Gödi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetőit látogattuk meg Andrejka Zomborral, hogy megbeszéljünk néhány aktuális kérdést. Dr. Hetényi Tamás és Sillóné Kőműves Mónika ügyvezetők készségesen és profin álltak a rendelkezésünkre, köszönjük nekik!

Bővebben: “Szemétügyek”

59. Iskola a beütőpályán

a befagy(aszt)ott építkezés, avagy mi lesz a gödi gyerekekkel?

A gödi Fidesz 2019-ben még az új, 24 tantermes iskolával (is) kampányolt. Emlékezzünk, eredetileg a golfpálya kellős közepén szerették volna megépíteni, de látva a lakossági tiltakozásokat, kivételesen visszakoztak a város legnagyobb zöldfelületének szívébe tervezett komplexumtól, és végül az egykori beütőpályát jelölték ki az építkezés helyszínéül.

A telket és a közműveket az önkormányzat adja, az építkezést pedig a Nemzeti Sportközpontok (NSK) bonyolítja le – szólt a terv, és a választások után is ennek jegyében folytatódtak az egyeztetések – a koncepcióterveket megküldték az önkormányzatnak, és a szakemberek (Főépítészi iroda, Beruházási osztály), valamint az akkor még létező Városfejlesztési Bizottság a covid-járvány kitörése előtti utolsó pillanatokban véleményezte is azokat, majd javaslatait, észrevételeit továbbította az NSK részére, nekikészült a következő feladatoknak, várva a végleges, engedélyes terveket. Közben a város lebonyolított egy tárgyalásos településrendezési eljárást is, ami az érintett területet átsorolta oktatási övezetbe, lehetővé téve a fejlesztést.

2020. június végére ígérték az engedélyes terveket, ami alapján az önkormányzat megterveztetheti és kiépíttetheti a szükséges közműveket. Az erre szánt összeg szerepelt a 2020-as költségvetésben, majd bekerült a 2021-esbe is. Azonban az engedélyes tervek nem érkeztek meg a nyáron, de még az év végére sem.

Érdeklődésemre a polgármesteri hivatal az üggyel foglalkozó dolgozója elmondta, nem csoda, hogy nem készültek el a tervek, hiszen még a tervező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárást sem indították el. Eltelt több mint egy év, és az NSK egyetlen lépéssel sem került közelebb a Gödnek beígért iskola megépítéséhez, amit egyébként az eredeti célmeghatározás szerint 2024 szeptemberében nyitottak volna meg.

A járvány miatti zárások miatt éppen most nem napi élmény, de a gyerekek továbbra is alig férnek a meglévő épületekbe, az osztályok létszáma 30 feletti, és mindkét KLIK-es iskolában vannak órák, amelyeket a folyosón vagy eredetileg egész más célokra készült helyiségekben kénytelenek megtartani. (A Búzaszemben is, de egyházi fenntartású iskola révén ez most nem tartozik szorosan a tárgyhoz.)

A Németh László Iskola 9 tantermes bővítése megindult, de hosszú távon ez nem fogja megoldani a gondokat, főleg mivel cserébe az udvari „forfa” épület lebontását tervezik, hogy a zöldterület ne csökkenjen.

Annak fényében, hogy csak az elmúlt 9 hónapban 1000 fővel gyarapodott városunk lakossága, egyre aggasztóbb, hogy az iskolaépítés egyáltalán nem halad előre. A késés indokai ismeretlenek (legalábbis számunkra).

Mi lesz a gödi gyerekekkel, hová fognak járni iskolába? Miért nem halad előre az építkezés? Dunakeszin közben állami pénzből lett bicikliút, épül duplagimnázium(!), valamint egy új művészeti központ is, de hogy igazságosabb legyen a világ, pályázhatnak a gödi Különleges Gazdasági Övezetből befolyó adók egy részére is…

A borítókép az új iskola látványtervét mutatja, a 2019-es választási kampányban a fideszes önkormányzat által megjelentetett “Fejlődik a város” című kiadványból.

A Kék Duna sorsa: narancs parancs

Korábban már írtam a félelmemről a Kék Duna kapcsán, ami részben beigazolódott.

Személyesen (vagyis pontosabban mondva online) legutóbb december 28-án tudtam egyeztetni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt munkatársaival. Akkor beszéltük meg, hogyan érdemes a céljainkat megfogalmazni, aminek eleget is tudtunk tenni január 25-i előterjesztésemben:

Ennek a kérésnek megerősítésére írtunk még egy levelet, amiben megerősítem, hogy átmeneti időszakra a kérésük szerint szerződést kötöttünk a Kiving Kft-vel a hely karbantartására, őrzésére. Így szerettük volna biztosítani, hogy a jogfolytonossággal megmaradhasson a használati jogunk.

Február 16-án kaptam meg a szerződés tervezetet véleményezésre. Ebben a javaslatban annyi módosítást kértünk, hogy az Mötv. 13. § (1) 6., továbbá 15. pontjain túl a 2., 12., és 17. pontjai is felvételre kerüljenek. Ez is tovább erősítené, hogy milyen sokoldalúan tudnánk hasznosítani a helyet.

13. § (1) A helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen:
    2. településüzemeltetés
    6. óvodai ellátás;
    12. honvédelem, polgári védelem, katasztrófavédelem, helyi közfoglalkoztatás;
    15. sport, ifjúsági ügyek;
    17. közreműködés a település közbiztonságának biztosításában;

Március 10-én rossz hírt közöltek. A korábbi támogató hozzáállásuk ellenére végül nem fogadták el az előterjesztésünket, hanem visszadobták hiánypótlásra. Részletes terveket kértek. Ezért sürgősséggel összehívtam egy megbeszélést, ahova Horváth Lászlót, a GSE elnökét is meghívtam, hogy közösen találjuk ki a megfelelő stratégiát. A megbeszélés eredményeképp végül ez a levél született:

Március 29-én délután végül megkaptuk a hivatalos felszólítást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től, hogy március 31-én reggel, de legkésőbb április 1-én adjuk birtokba az üdülőkomplexumot.

A bejáráson az MNV kollégái végtelenül megértőek voltak. Látták, hogy jó célt szolgáltak az ötleteink, és a jövőben sem lehet jobban kihasználni az épületeket. Az óvodai csoportszobákra és a sportcsarnokra is szüksége lenne a közösségnek, az pedig kifejezetten abszurd, hogy kihasználatlanul áll a csónakház, miközben az alsógödi épületet le kellett bontani, és így világklasszis kajakosok edzése válik borzasztóan nehézkessé.

A helyszíni megbeszélésen sikerült elérni, hogy az óvodásokra szabott szaniterek és átalakítások megmaradhatnak, így nem kell az eredeti állapot visszaállítására az eredeti becslések szerint 20 millió forintot ráköltenünk. Az MNV képviselői is egyetértettek, hogy amíg nem tudják, ki kapja majd meg az épületeket, kár lenne erre pénzt és erőforrásokat szánni. Ha egyszer végül megkapja a város a kérés szerint, akkor felesleges lenne ugyanezt a beruházást másodjára is megismételni.

Én türelmesen várom 2022-t. Bízom benne, hogy onnantól kezdve a közösség javára hasznosul az állami vagyon.