A Gödi KözpénzkiSzolgáltató Nonprofit Kft.

Mivel megvan 4 millió beoltott személy Magyarországon, a pandémia utáni nyitás is rohamos tempót vett. Időszerű tehát a város cégéről, a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft-ről és a Dunaparti Nyaralóházakról beszámolót adnom.

Korábban már értekeztünk róla számos alkalommal különböző okokból:

Az, hogy hónapok óta nem hallottunk róluk, értékelhető is lenne, ha valóban passzívak maradnának, és nem próbálnának többet ártani Gödnek. De mint kiderült, ez csak a felszín, miközben politikai nyomást igyekeznek gyakorolni a háttérben, és az ügyvezető tovább növeli a cég fedezet nélküli tartozásait.

A 2021-es költségvetés tervezése előtt és azután is egyeztetésre hívtam dr. Tóth Ágnes ügyvezető asszonyt, ahol bemutatta igényeit. Lényegében alkudozásba kezdett (bár ellenérvet nem tűrő módon), hogy a bő 34 millió forintos hiányukat támogatás formájában fizesse meg a város. Ebbe nem tartozik bele a Gödi Körkép költsége, hisz azt az önkormányzat közvetlen módon fizeti meg további 27,5 millió forintos megrendeléssel. A Kft-nek közfeladat-ellátási szerződést is kellett volna kötnie az önkormányzattal, hiszen egy céget nem támogathatunk jogszabályellenesen, még akkor sem, ha az önkormányzat a tulajdonosa. Ahhoz, hogy ez a szerződés megszülethessen, a város egyik, a témában kifejezetten járatos ügyvédjét is segítségül hívtuk, de dr. Tóth Ágnes nem kért ebből, feltehetőleg abban bízva, hogy a képviselő-testületi többség úgyis megszavazza a cég számára a kért tízmilliókat. Ez meg is történt szeptemberben, a határozatot azonban a törvénytelensége miatt nem lehetett végrehajtani, ahogy arra fel is hívták a figyelmet az ülésen a hivatal szakemberei.

A költségvetés átbeszéléséhez nekünk az adatokat felül kellett vizsgálnunk, mert hiába kértük a költségvetési koncepció alapelveivel – és a jogszabályokkal – összhangban, hogy a kötelező tervezésen túl az önként vállalt feladatok egyértelműen elhatárolhatók legyenek, a kéréseink többszöri (02.19 és 03.16-i) hivatalos felszólítás után lettek eredményesek. Így derült ki március 24-én, hogy az ügyvezető asszony március elsejétől az összes munkavállalójának a szerződését módosította úgy, hogy azokba bekerüljön 90 napos felmondási határidő.

Ez még dr. Tóth Ágnes ügyvezetői tapasztalatlansága ellenére is meglepő volt, mivel tudtuk, hogy február végével felmondott az utolsó korábbi vezetés alatt ott dolgozó recepciós is, mert idén még nem fizették ki a bérét fizetésképtelenségre hivatkozva. Az ügyvezető tehát pénzügyi fedezet nélkül vállalt további bő 5 millió forintos kötelezettséget. Azonnal szakvéleményt kértem, és a Felügyelőbizottság ülését, hogy felelősségre lehessen vonni dr. Tóth Ágnest a közvagyon gondatlan kezeléséért.

A végső szakvéleményt még várom, de az már bizonyos, hogy ez az eljárás atipikus és szabálytalan. A város szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a helyreállítás kötelezettje kicsoda: Az önkormányzatnak kell fizetnie, vagy oldja meg, aki a gondot okozta?

A Szolgáltató Kft-nek tavaly még szerződése volt arra, hogy közfeladatot lásson el, és így rendben tartsa a Dunaparti Nyaralóházak területét, de sajnos alapvető dolgokat nem tudott megoldani. Amit pedig csinált – például felújításokat rendelt meg a konyhában – azzal több gond volt, mint öröm, mert szabálytalanul kötött szerződéseket kellett kibogozni utána. Az augusztusi vihar után hónapokig nem működött a wifi, amikor végül ezt a Polgármesteri Hivatal helyreállította. A villany hosszú ideig nem működött a mosdóban. A parkban csak halmozódott a zöld hulladék. A lényeges költségek, és gyakran a karbantartás ügyintézése maga is az önkormányzatra maradt, mióta dr. Tóth Ágnes átvette a Kft irányítását. Még az előző ügyvezető által előkészített karbantartási feladatokat sem volt hajlandó megrendelni tavaly, és ma forráshiánnyal mentegetőzik, pedig akkor még bőven lett volna rá fedezete.

Mivel aggódok azért, hogy a munkavállalók a legfőbb áldozatok ebben a politikai játszmában, abban bízok, hogy a szakvélemény is azt mondja ki, hogy rendezhetem ezt a tartozást, és van rá a jogszabályoknak is megfelelő mód. A Nyaralóházakat is ki lehetne nyitni, értesüléseim szerint foglalások is vannak, úgyhogy a helynek működnie kellene. Viszont azt sem szeretném, ha további milliókat tékozolhatna el a cég vezetője akár hanyagságból, akár politikai szándékból vezérelve.

Amint megjön a szakvélemény, megkezdem az intézkedést, és arról hasonlóképp beszámolok.

A Gödi KözpénzkiSzolgáltató Nonprofit Kft.” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Kedves Csaba!
  Hogyan történhetett, hogy pályáztatás nélkül vettek konyhai eszközöket amik eredete sem ismert?
  A közbeszerző hogyan nyerte el, kérdezem, hogy volt pályázat kiírva erre?
  Szeretném megtudni, hogy a gödi közbeszerzések miért nem tiszták, miért csak azok a cégek indulhatnak akiket meghívnak, akik a legdrágábbak a környéken?
  Miért nem lehet a közbeszerzéseket nyílttá tenni, hogy bármelyik gazdasági szereplő indulhasson?
  Legyen már tiszta a gödi pályáztatás!
  Várom válaszát!

  Kedvelés

  1. A konyhai beruházás szerződését Balogh Csaba tárgyalta le és írta alá.
   Nehezen hiszem, hogy nem tudja, mit írt alá.

   Kedvelés

 2. Én is nagyon várom a Felügyelőbizottság véleményét.
  Anno dacu még Pesten én is hasonló problémákkal küzdöttem, mint Ti. Szerencsére én nagyszerűen tudtam támaszkodni a meg nem vesztegethető, határozott kiállású, becsületes tagokból álló Felügyelőbizottság munkájára.
  Nem tudom, itt kik a tagjai, azt sem, kik jelölték őket erre a posztra, de szvsz, ha nem lenne polgármester például a Csabának is ott lenne a helye.

  Kedvelés

  1. Sajnos akire lehetett volna támaszkodni, azt a markóbandája altávolította a bizottságból!
   Sőt inkább megváltoztatták a SzMSz-t is, csak nyugodtan haladjon a korrupció.

   Kedvelés

 3. Értem. Tehát kisebbségből továbbra is a FIDESZ (Markó) vezeti a várost……? ! ; : – _ $ ß Ł ł
  Hol is hallottam már ilyen panaszkodásokat? Ja, tudom már. A plusz több milliárdos kasszával átvett valamennyi ellenzéki önkormányzatnál. :o(

  Kedvelés

 4. Ez nagyon gusztustalan játék. Itt már nem arról szól a történet, hogy hogy tegyük tönkre az új vezetést – hanem hogy-tegyük tönkre Gödöt mert nem minket választottatok – okán. A vesztes de “tisztességes” hadvezér büszkén szokott elvonulni a csata mezőről. Ez már egy undorító küzdelem a pénzes fazék megszerzésért . a tisztességtelen játszmát pedig a gödi lakosság fizeti meg. Sajnos ez már úgy látszik soha nem lesz másképp. Veszíteni tudni kell és hagyni kell a másikat , hogy meg mutathassa alkalmasságát és elkötelezettségét a választott lakhelyének lakói iránt. Így azonban nem lesz joga senkinek majd a következő választás előtt azzal kampányolni , hogy nem csináltak semmit – miért is , mert elkövetett a vesztes fél mindent hogy ne tudjanak érvényesülni. Hányingere van az embernek ettől az egésztől!!! Hát ez van GÖDIEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kedvelés

 5. Tisztelt László. Engem nem érdekel ki milyen párt tagja. Ha komolyan gondolta, hogy Ö mint képviselő Gödért akar dolgozni és tenni hogy fejlődjön ez az erőltetett várossá változtatott nagyközség akkor dolgozzon és ne gátolja az értelmes ötletekkel élőállókat. Amit én érzékelek az egyértelműen a pénzes fazék megszerzésére irányul.. Képviselők harca ez tisztelet a kivételnek. én már régen rájöttem, hogy a pártokat sokan csak ugródeszkának használják és lefogadom, hogy sokan nem is tudják milyen ideológiát támogatnak. 83 éves Gödi tapasztalatom ami ebben a véleményemben megerősít. Bocsánat nem folytatom mert még kiátkoznak Gödről.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s