Zöldségeket beszél a halványzöld politikus

Nincsen új a nap alatt: újabb álhírt kezdett terjeszteni rólam a renegátok vezére. Jobb szeretek építő jellegű munkát végezni, de jogos lakossági igény, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba, főleg az ilyen jelentős témákban. A félrevezetéssel ellentétben nem söpörtem le az asztalról a Nemeskéri-Kiss véderdő sávról szóló előterjesztést.

Valójában a Fülöp Zoltán által megküldött frakciójavaslat három ponton hibás volt;

  1. Ahogy korábban a csereerdő pályázat kapcsán már említettem képviselő-testületi ülésen: a különleges gazdasági övezet területét művelés alól kivette a kormányrendelet, így véderdő szó szerint nem valósulhat meg, legfeljebb fásítási akciót lehet ott végrehajtani, ami egy ritkásabb állomány, kisebb zajcsökkentő hatásfokkal. Ez pontosításra szorul, de ettől függetlenül még elfogadható lett volna. Igaz, haszontalan is, mert ezt sokkal gördülékenyebben intézzük már a hivatalban bevezetett új módszereknek köszönhetően.
  2. Vajda Viktória felhívta a figyelmet arra, hogy a beterjesztett területeknek egy jelentős része Pest Megye Önkormányzat hatósági körébe tartozik, és így a mi Településrendezési eljárásunknak nem lehet része.
  3. Hlavács Judit kiemelte, hogy korábbi tárgyalásokon a Huake a jószándékának biztosítása jeleként egy zajvédő dombsávot emelne fel a terület egy részén, de ilyen jellegű fejlesztésre sincs lehetőség a változtatási tilalom bevezetésével.

Ezek a felvetések mindenképp kifejtést követelnek meg az előterjesztőtől, és méginkább a határozat átfogalmazását. Eleget szenvedett már a város Lőrincz László félrevezető előterjesztései miatt.

Az előterjesztő négy képviselő közül csak Hives Gábor vett részt a tanácskozáson, aki a kérdéseinkre semmilyen választ nem adott.

Lakossági fórumokon említettem már a fenti képen is látható terveimet, és laikus becsléseimet, amelyeket még a 2019 évi pénzmaradvány hasznosítását tervezve kezdtem el felvázolni a ciklusprogramomhoz, és realitását laikus kutatómunkával próbáltam igazolni előzetesen. Jól jöhet még a koncepció arra az időre is, ha az alkotmánybíróság igazat ad nekünk, és visszamenőleges hatállyal megsemmisíti az elcsatolást és a károkat megtérítteti, mert akkorra annyi pénz lesz várható, hogy ilyen jelentős átalakításokkal is bátran számolhatunk majd.

A legnagyobb költség egy ilyen átalakításban a terület megvásárlása maga, nyilvánvalóan. Főleg, mert a keleti és nyugati egységek pont beépített területek, és ezeknél azt is meg kell fizetni, még ha erdősítéshez azt pont nem hasznosítani lehet, hanem el is kell bontani. Nagy értékcsökkenést jelent egy ilyen tranzakcióban, hogy drága, gazdasági tevékenységre alkalmas területet az olcsóbb erdővé minősítenénk le. Hangsúlyozom hát, hogy ezt csak akkor lehet egy városnak beterveznie, ha egyébként minden feladatát ellátja, és van erre a célra felhalmozott tartaléka. Mi egyelőre nem esünk ebbe a kategóriába 2021-ben.

Kérem, hogy keressenek meg bátran, ha rosszízű pletykákat hallanak rólam, és szeretnének meggyőződni annak valóságtartalmáról!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s