Sellő utca – újratervezés sokadik alkalommmal

Legutóbbi, Sellő utcai cikkem írásakor, augusztus végén (természetesen) már megint alaptalanul optimista voltam. A DMRV sokallotta a kijelölt hosszat és műszaki tartalmat, ajánlatuk pedig nekünk volt elfogadhatatlan – nem is az általuk elkészítendő szakasz hossza, hanem a helye miatt – a Regős és a Hunyadi utca között megvalósítandó felújítás egy feltúrt és egy soha le nem aszfaltozott részt kötött volna össze, garantálva, hogy a későbbi munkálatok során a nehézgépeknek legyen mit tönkretennie…

Az első gondolatunk az volt, hogy hagyjuk az egészet a fenébe, csinálja meg a DMRV a sávos helyreállítást az egész hosszon, hogy ne induljunk neki még egy télnek a jelenlegi állapotban, aztán jövőre az önkormányzat felújíttatja az egészet, szegéllyel, kiegyenlítéssel és egy plusz kopóréteggel. Nem a leggazdaságosabb (összeségében), de műszakilag rendben van, végre történik valami, és nem kell többet egyeztetgetni. Azért megbeszélem a lakókkal is – mondtam a hivatalban – és szeptember 20-ára minifórumot szerveztem a “tetthelyen”. Ezúton is köszönöm a Sellő utcaiaknak, hogy ugyan néha indulatosan fejtették ki a véleményüket, nem lincseltek meg ott rögtön 🙂 Abban maradtunk, hogy inkább kibírnak még egy telet, minthogy kétszer legyen újra feltúrva az utca.

A következő hét szinte mindennapos egyeztetéssel telt Espár Zsolt hivatali mérnök, illetve a DMRV és az ő kivitelezőjük között. Szeptember 28-a hétfőre állt össze a megegyezés: a Bocskai és a Duna utca közötti 200 m-es szakaszt újítja fel a DMRV, november végéig.

A tegnapi testületi ülésen – bár sok kérdés felmerült – egyhangúan meg is szavaztuk ezt a változatot. Arra is ígéretet kaptam a beruházási osztálytól, hogy sürgősen nekilátnak egy útépítési/felújítási keretszerződés közbeszereztetésének, hogy jövőre a Duna és a Thököly utca közötti rész felújítása/építése, amint az időjárás lehetővé teszi. A Hunyadi-Thököly szakasz tervezése addigra biztosan elkészül, így egyszerre lehet leburkolni a teljes maradék utcarészt. Nem vagyok boldog, hogy egy év alatt csak idáig jutottunk, és messze nem bízom benne, hogy nem lesz több negatív fordulat az ügyben… de bárhogy is alakul, beszámolok a továbbiakról is.

kép forrása: flickr

One thought on “Sellő utca – újratervezés sokadik alkalommmal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s