42. Ez már a legalja?

Szeptember 18-án, pénteken a Városházán megtaláltam a Gödi Körkép szeptemberi számát, benne a bal oldali sajtóközleménnyel – szerzője, Csabai Márk, “a Fidesz választókerületi szervezetének szóvivője”. 25-én pénteken pedig a jobb oldali szórólapot vehették ki a postaládájukból a gödiek. Az uszító papírfecninek nincs gazdája, de az összefüggést a két nyomtatvány között nehéz lenne nem észrevenni.

Nem akarom Zsuzsát védeni, mert nincs rá szüksége. Sokan osztjuk a véleményt, hogy ez is bizonyíték rá, hogy jól csinálja, amit, és hogy ezek az akciók, amellett, hogy szégyenteljesek és felháborítóak, valójában kontraproduktívak. Akiknek tetszik, azokat nem kell győzködnie se a Fidesz-elnöknek, se a névtelen rágalmazónak, akik ismerik a Göd-ÉRT-elnök civil aktivista, újságíró, pedagógus munkáját, azokat csak feldühíti és még inkább mellé állítja, a többiek meg úgyis olvasatlanul dobják a szemétbe ezeket az odavaló papírdarabokat. De azért néhány kérdésem lenne:

Hogyan lett Menyhárt László főszerkesztő? Volt pályáztatás? Vagy felkérték? Ki hozta a döntést? Miért titkolták személyét a képviselő-testület és a polgármester elől a szeptemberi szám megjelenéséig? Mi a véleménye a Szolgáltató Kft. volt DK-s és jobbikos tagjának, Lőrincz Lászlónak és Hives Gábornak arról, hogy a főszerkesztő szerint egy “moslékkoalíció” tagjaként szereztek mandátumot? És a fideszeseknek, akik szintén “egyfajta moslékkoalíció” részei lettek?

A gödi fideszes önkormányzati képviselők tagjai a fidesz választókerületi szervezetének?* Tudtak erről a közleményről? Osztják a benne megjelent véleményt? Helyénvalónak tartják a gödi adófizetők pénzéből fenntartott lapban egy gödi civil vegzálását? Mit gondolnak, összefügg a sajtóközlemény és a szórólap? Mi a véleményük arról, hogy a Gödi Körképben Markó József polgármestersége alatt Bodnár Zsuzsának több cikke is megjelent?

Volt már olyan, hogy egy gödi civil szervezetet és tagjait névtelen szórólapokon gyalázták, igaz, annak majdnem 20 éve. A következő választáson az az egyesület ugyan nem nyert, de komoly frakciót juttatott be a testületbe, pedig már akkor is inkább csak a pártoknak állt a zászló a városban. Az okos más kárán tanul, a buta a sajátján. És hát van, aki azon sem. Jó lenne azt hinni, a címbéli kérdésre a válasz: igen. A remény hal meg utoljára…

(És ha már remény… lehet, hogy így készülnek az időközire?)

*Csúnyán elnéztem, kicsoda Csabai Márk, így javítottam ezt a részt, kivettem néhány kérdést. A hibáért bocsánatot kérek.

42. Ez már a legalja?” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. Igen, ez már az… A gyűlölet elvakít és betűfelismerési és szövegértési problémát okoz a T. Szerzőnél. A mellékelt képen nincs szó „elnökről”, ha jól látom ott mint szóvivő szerepel: „Csabai Márk a Fidesz választókerületi szervezetének szóvivője.”

    Kedvelés

  2. Ezt a blogbejegyzést most látom. Tisztelt Hlavács Judit, a bejegyzésben lévő július 1-jei facebook-poszt (Menyhárt László bejegyzése) hol jelent meg a Facebookon? Köszönöm a választ.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s