37. Ceterum censeo…

Carthaginem esse delendam. Továbbá úgy gondolom, a gödi képviselőtestületet fel kell oszlatni. Vagy legalább Fülöp Zoltán, Lőrincz László, Szilágyi László és Hives Gábor* mondjanak le, mert ők aztán senkit sem képviselnek, a pártjukat sem, de azokat pláne nem, akik rájuk szavaztak. Markó József is megtehetné, de őróla legalább azt nem lehet állítani, hogy a Fidesznek hátat fordított…

Ami szeptember 14-én délután történt, arra nehéz szavakat találni. A két órakor kezdődő testületi ülésen nem tudtam részt venni, így csak felvételről, utólag láttam, micsoda gátlástalan alakokká váltak (vagy voltak eleve?) azok, akiknek egy évvel ezelőtt, ugyanígy éjjel szerkesztettem-tördeltem a választási szórólapját, elhivatottságból, abban a naiv hitben, hogy egy új, lelkes, tiszta csapat győzelme után véget ér az urambátyám világ, az “ide a te cimbid, oda az enyém”, az előre leosztott megbízások, az átgondolatlan döntések, az, hogy semminek nincs gazdája, hogy ami ég, azt eloltjuk, de eszünk ágában sincs előre gondolkodni, hogy mit, mikor, hogyan kéne fejleszteni vagy karbantartani.

Ehhez képest a Göd Fejlődéséért frakció indítványára, a fideszesek (mínusz dr. Pintér György) szavazataival sikerült 50 perc alatt elérni, hogy még csak testületi ülés sem volt, hiszen leszavazták a napirendet. Ha Balogh Csaba nem hajlandó tárgyalni arról, hogy ezentúl havi 3,5 millió plusz közpénzért a Szolgáltató Kft. irányításával az összes gödi felületen őt szidják, beleértve a város hivatalos oldalát is, akkor fagyjanak meg az ovisok, mert nem veszünk gázt, az iskolások meg gyalogoljanak, mert nem lesz busz. Demagóg vagyok? Egy fenét. Balogh Csabának kellett volna engednie? Ugyan már.
Mellesleg a gázszolgáltatási szerződést azért kellett volna meghosszabbítani, mert még augusztus elején (egy másik ülés határozatképtelensége miatt, amin csak Pintér György jelent meg a Samsung-koalícióból) ellehetetlenítették a közbeszerzési eljárás megindítását.

Az öttől tervezett közmeghallgatásból spontán lakossági fórum lett, hiszen a város beindításán a gaz Baloghgal szemben bátran harcoló Göd Fejlődéséért-hősök egyike sem mert megjelenni a gödiek előtt, helyette a facebook-profiljukon jelentették ki, hogy mindenről a polgármester tehet, vagy kommentekben ismételgették a “hazudik” “majd én is megírom” “mellettem csak a tények állnak” mantrát, mintha ezek egyetlen konkrét érv vagy részlet nélkül is elegendőek lennének, ha eleget ismételgetik. A fideszeseket dr. Pintér György képviselte, aki becsülettel helyt is állt, válaszolt a kérdésekre, néha vitatkozva, néha kiegészítve Balogh Csaba és a jelen lévő többi képviselő mondandóját. A Mátyás király meséjéből ismert okos leánytól ihletet merítő, “itt is vagyok meg nem is” módszert alkalmazó Markó József egyszer csak feltűnt a közönség soraiban, néha kiment majd visszajött, egy kérdésre válaszolt (“ha jó a kérdés”) végül (a körülötte ülők szerint) “megyek sörözni” felkiáltással távozott.

Nem mérem magam (még) Catohoz, de ezentúl minden felszólalásomat azzal fogom befejezni, hogy oszlassuk fel a gödi képviselő-testületet. Kivéve persze, ha lemondanak a Göd Fejlődésért frakció tagjai, akik tönkreteszik Gödöt, és nem érdekel hogy erőfitogtatásból, sértődöttségből, ostobaságból, azért mert ezért fizeti őket valaki, vagy zsarolva vannak. Mert hogy ezzel jót akarnak, azt szerintem még ők maguk sem hihetik el.

* Mielőtt szóvá teszi, leírom: igen, észrevettem, hogy Hives Gábor 14-én nem volt ott a testületin, de mivel egyébként csak úgy szavaz és cselekszik, ahogy a többiek, ennek mondanivalóm szempontjából nincs semmilyen jelentősége.

37. Ceterum censeo…” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Kedves Judit!
  Őszintén becsülöm naivitásodat, amivel úgy gondoltad, hogy ez egy “új, lelkes, tiszta csapat” lesz. A Göd Fejlődésért frakció megnevezés ugyanolyan humbug, mint a Demokratikus Koalíció, Lehet Más a Politika. Gyümölcs, ami kívül szép, belüről meg rohad. Ugyanilyen látszattevékenység a facebook kommunikáció. Egy önkormányzati képviselőtől valódi munkát vár az ember, nem politizálást, szájkaratét. Markó József kitanulta a “szakmát” és mindenkinek azt mondja, amit az hallani szertne. Ezt még Szegedi Sándortól tanulta, és tökélyre fejlesztette, mert énekelni nem tud…
  Ha ígéretéhez híven átadja a vezetést Pintér Sándornak, akkor most is FIDESZ-vezetés lenne.
  A SAMSUNG akkor is itt lenne, ha más lenne kormányon. Most azt várnám a testülettől, hogy 100% egyetértésben a monitoring rendszer kiépítését szorgalmazná, ennek keretében pedig (kapcsolt fejlesztésként) egy térfigyelő + kerékpármegörző + levegőminőség-tájékoztató rendszert is ki lehetne építeni. (persze ezen megint vita lesz, de szakmai alapon kell eldönteni) Kellene egy honlap, ahová feliratkozhatnak, akik kíváncsiak a mérési adatokra, és probléma esetén azonnal értesítést kaphatnának. És akciósan vásárolhassanak akkumulátort a gödiek a napelemükhöz/villanyautójukhoz. Na, ilyesmi határozatokat és lobbitevékenységet várnánk Gödért. Nem pedig azt, hogy én LMP-s vagyok, és ellentétben a másikkal nagyon jót szeretnék, és hülyefidesz, aki idehozta a SAMSUNG-ot…..
  Nagy L.

  Kedvelés

 2. Kedves Judit! Ami tegnap történt, az gyalázat. Gyalázat a Lőrincékre nézve, de engedtessék meg nekem – gyalázat a polgármesterre nézve is. Ugye 6 napirendi pont volt eredetileg, amiből egyet visszavontak… mi lett volna, ha a polgármester azt mondja Fülöpéknek: A kieső napirendi pont helyett beemeli az egyik – általuk választott napirendi pontot, a másik kettőt meg a következő testületi ülésen tárgyalja, mert mind a három megtárgyalására nincs most idő. Leesett volna az aranygyűrű az ujjáról? A tegnapi nap a kakaskodásról szólt, hogy ki az úr a szemétdombon.

  Kedvelés

  1. (Szerintem) itt nem arról van szó, hogy leesett volna az aranygyűrű, hanem hogy a napirendet és a szavazásokat használja a renegátok csapata arra, hogy jogszabálysértő és/vagy végrehajthatatlan, a polgármestert ellehetetlenítő előterjesztéseket toljon át, és Balogh Csaba ezt próbálja akadályozni, ahogy egyáltalán tudja. Az “egységes tájékoztatási rendszer” ártatlan, sőt szépen hangzó néven futó előterjesztés pl. arról szól, hogy plusz havi 3,5 millió közpénzért a Gödi Szolgáltató Kft. vegye át a testületi üléseket élőben közvetítő Göd facebook-oldalt, illetve a god.hu hivatalos oldalt is. Vagyis pl. ne a városházi rendszergazda és hivatalnokok, hanem nem tudjuk ki tegye majd ki a meghívókat és az előterjesztéseket is a honlapra, ha egyáltalán. Egy olyan cég alkalmazottja, amelynek az ügyvezetője nem hajlandó kommunikálni a polgármesterrel és nem jön el a testületi ülésekre sem.
   (Törölhetem a duplázott vagy befejezetlen kommenteket?)

   Kedvelés

   1. Úgy látom, holnap képviselő testületi ülés lesz, és ugyan azokkal a napirendi pontokkal, mint a múltkoriak, amit a Lőrincz(Lukácsi)-Fülöp- féle társulás nem fogadott el?

    Kedvelés

   2. Az lehet, hogy ha a képviselő testület kétszer elutasítja a napirendi pontokat, akkor a továbbiakban a polgármester dönthet az ügyekben?
    Mert ha igen, akkor értem az újabb kakaskodást.
    (Mondtam már, ennek nem lesz vége addig, amíg Lukácsi Bálint… a többit már tudjátok!

    Kedvelés

   3. Nem egyértelmű ez a “ha kétszer nem veszi napirendre”. És igen, ugyanazokról tárgyaltunk ma, és ugyan egyórás napirendi és újabb egy órás haváriakeretes vita után, de egyhangúan döntöttünk mind a négy, napirenden maradt kérdésben. (haváriakeret, gázszerződés-hosszabbítás, buszszerződés-hosszabbítás, Széchenyi-csárda szerződésének hosszabbítása).

    Kedvelés

 3. A facebook oldalon Adél Pusztai szóvá tette, hogy név nélkül írtam hozzászólást. Ennek több oka is van; 1. nem vagyok gödi lakos (viszont a közelben lakom, és elég bőséges információm van a gödi “harcokról” és azok hátteréről, 2. Nem hiszem, hogy hitelesebb lenne a hozzászólásom, ha oda írnám, hogy pl. Kovács Géza. Nem a név, vagy név nélküliség hitelesít, hanem a tartalom, – szerintem.
  A helyzet Gödön addig nem fog változni, amíg nem lesz új választás, vagy Lukácsi Bálint nem kap új utasítást.

  Kedvelés

  1. Nem hinném, hogy csak gödiek szólhanának hozzá bármihez, meg amúgy is mindenki olyan várost állít be magának, amilyet akar. Viszont bárkinek megvan a lehetősége, hogy azt a véleményt fogadja el, amelyiket gondolja 🙂
   Engem érdekelnek egy ennyire jól értesült Gödi Apuka kommentjei 🙂

   Kedvelés

  1. Az “akciócsoport” írásával lényegileg egyetértek. Azonban azzal a törekvéssel, hogy városiasítsák Gödöt, azzal nem. Nem kell minden sarokra bolt, ATM. Felpattansz a bringára, és mész 3 saroknyit. Ha játszóteret akartok, fogjatok össze, és szervezzétek meg az építést, karbantartást, ne várjatok a sült galambra. Ha ti építitek, akkor vigyázni is fogtok rá, rászóltok a szemetelőkre, rongálókra. És bizony fát is lehet ültetni, a faültetés közösségépítő tevékenység. Az meg számomra elég vicces, hogy akik kiköltöznek, utána korlátozni akarják, hogy most már aztán ne jöjjön más…Én már felépítettem a kerítéstől kerítésig házamat, ültettem 30 tuját, más már ne költözzön ide….De azonnal betonozzanak le minden utat, mert nem tudok 80-nal közlekedni a kátyúkban a sarki ATM-ig. Konkrétan amikor útépítés volt nálunk, a lakóknak fizetnie kellett érte. Ti meg kiköltöztök, tönkreteszitek Göd kisváros jellegét, és követelitek, hogy minden legyen. Ha már itt vaytok, akkor hozzátok létre, ha szeretnétek. Ne mástól várjátok! Várost építetek a jelenlétetekkel, és közben reklamáltok, hogy ne legyen további beépítés, magasházak, “tonyok” Nem érzitek ennek az iróniáját? Tudjátok, hogy a lakóparkotok helyén hány fát vágtak ki?…..

   Kedvelés

 4. Sajnos N. Laci a “városiassá tétel” már régen eldőlt.
  Eldőlt akkor, amikor a lakosság hallgatott a települések értelmetlen összecsatoláskor, ami igazán csak az ingatlanspekulánsoknak és a harácsolóknak volt az érdeke…
  Hallgatott, illetve kétszer nem ment el a szavazásra, ami a szétválásról dönthetett volna…
  Arra szavazásra, ami után a választók szívvel lélekkel lelkiismeretesen a körzeteik problémáival foglakozó képviselőket tudtak volna választani és nem elszenvedni a kényelemszeretetből pártlogókra szavazó többség által nyakukba ültetett csak az önző érdekeiket látó karrieristákat:
  Akik nem mennek el a közmeghallgatásra, és nem tesznek -finoman kifejezve – a település lakóinak véleményére,
  Akik város közpénzen fenntartott újságjában nem kioktatják a város lelkes lokálpatriótáit, hanem megköszönik az építő kritikát akár a normál testületi ülésen is, főleg ha ők nem adnak erre más módot.
  Ezért én, mint “ösgödi” teljesen egyetértek az AHA-val!
  Mert a legfontosabb, hogy végre olyan emberek legyenek a település vezetői, akik a választóiknak tett ígéretekért helytállnak.
  Akik jó szívvel és lélekkel gyümölcsözően együtt tudnak dolgozni egymással és az őket megválasztó lakossággal.
  Én a szívem szerint a GK-be tenném az “Adj Hangot Akciócsoport” hozzászólását.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s