23. Árulások a köbön

Az augusztus 10-ei testületi ülésen nem vettem részt, nem értem vissza a pesti ügyintézésből. De megnéztem felvételről. És – noha azt hittem, már semmin nem lepődöm meg – majd leestem a székről Szilágyi László szavait hallgatva.

Muszáj ideidéznem, a saját politikusi oldaláról (a stilisztikai és helyesírási hibákért nem vállalok felelősséget):

„Az elmúlt hetekben elindult Göd fejlődése. Nyugodt körülmények között megindult a munka, előremutató döntések születtek. Balogh Csaba nélkül végre Göd érdeke érvényesült. Oltásprogram indult, megindult a körzetek fejlesztése, óvodabővítésről döntöttünk közösen pártállástól függetlenül.
A múlthét eseményei után bebizonyosodott, hogy az országos politikai érdekei nem egyeznek Göd érdekével. Mi továbbra is Gödért dolgozunk, nincsenek országos politikai céljaink. Mi arra esküdtünk, hogy Göd város lakóit képviseljük. Az ő érdekükben és nem a budapesti pártközpontoknak akarunk megfelelni. Ezért azt is vállaljuk, hogy ha a mi személyünk gátja bármilyen ellenzéki összefogásnak akkor készek vagyunk megtenni amit a párt ránk ró. A mai nappal Göd 3 DK-s politikusa Lőrincz László Göd Város alpolgármestere, Szilágyi László pénzügyi bizottság alelnöke illetve Dr. Tóth Ágnes a DK Pest Megye képviselője felfüggesztette párttagságát.
A továbbiakban, ahogy eddig sem nyilatkozunk ebben az ügyben a sajtónak.”

Igazi, „politikushoz méltó” szöveg, tele csúsztatással, lózungokkal, pökhendiséggel. Szerintem a gödiek el tudják dönteni nélkülem, hogy kinek az érdekeit szolgálják a Samsung-koalíció tagjai. De ha mégis kell segítség: az augusztus 11-i ülésre nem került be se a hóeltakarítás, se a csatornatisztítás. Az oltási program nem elindult, hanem megvizsgáljuk, hogyan lehet bevezetni. Nem eldöntöttük az óvodabővítést, hanem felkértük a főépítészi irodát, hogy keressen egy helyet, ahol egyáltalán lehetséges.

Jó hír lehetne, hogy pártérdekek elé helyezik Gödöt, de a gyakorlatban szó nincs erről. Inkább egy vaskos árulásról. Ebből a műfajból biztos az első csak a nehéz, a többi már könnyen megy – a Gödi Összefogásban még márciusban függesztették fel a tagságukat a „Lacik” és Hives Gábor, de akkor még úgy érezték, némi indoklásra szükség van. Aztán azért részt vettek az áprilisi meeten, ahol Balogh Csaba az alpolgármesterváltást felvetette… És lehet, hogy a hangfelvételt nem ők küldték el az Origónak, de miután a manipulált változatot Rónai Sándor tette közzé a DK oldalán, nem meglepő, ha rájuk terelődik a gyanú. Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta, meg kell oldani a gödi konfliktust – vajon mi volt az a javaslat, ami oda vezetett, hogy Szilágyi és Lőrincz László felfüggesztették a DK-tagságukat? Tőlük nem fogjuk megtudni, hiszen “ahogy eddig sem, a továbbiakban sem nyilatkoznak”. Végül is kinek mi köze hozzá, mit, miért csinál a képviselő, aki az ő szavazatával – vagy ha egy pártról van szó, akkor az ő anyagi és erkölcsi támogatásával, logójával – jutott mandátumhoz? És mire számíthatnak ezután a gödiek –azok, akik az Összefogásra szavaztak, és különösen azok, akik a DK szimpatizánsai? Azok, akik segítettek a kampányban, akik bejuttatták őket a testületbe? Magyarázatra, úgy látszik, semmiképpen.

Szóval úgy tűnik, Lőrincz László, Szilágyi László (és dr. Tóth Ágnes) elárulták először az Összefogást, aztán Gödöt és a választóikat, most pedig saját pártjukat, a Demokratikus Koalíciót is. Az a rossz hírem, fiúk, hogy az árulókban senki nem bízik, az sem, akinek eladták magukat. Ha dicstelen szerepüket végigjátszották, a szemétdombra kerülnek, hiszen már semmi egyébre nem használhatók. A kép a képviselők facebook-oldaláról származik, és levágtam róla Hives Gábort – gondolom, a hangfelvétel-megvágóknak ez simán belefér. 🙂

One thought on “23. Árulások a köbön

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s