17. Elmaradt testületi ülés

Pénteken, július 31-én még Balogh Csaba hívott össze rendkívüli testületi ülést hétfőre, augusztus 3-ára. Vasárnap kora délutántól estig öt képviselő jelezte emailben a képviselő-testület tagjai részére, hogy nem tud részt venni az ülésen (Szilágyi László, Hives Gábor, Lenkei György, Csányi József, Markó József). Ezután Fülöp Zoltán, szintén emailben írta meg, hogy ezek szerint az ülés határozatképtelen lesz.

Mivel hivatalosan senki nem jelezte az elmaradást, én azért bementem ma reggel 9-re a Városházára. Csak három képviselő jött el: dr. Pintér György, Andrejka Zombor és én. Mint a PEKJB elnöke, Pintér György állapította meg a határozatképtelenséget és az ülés elmaradását.

Mivel Balogh Csabát felfüggesztették, Fülöp Zoltánnak kellene őt helyettesítenie – de nem jött be a hivatalba, és se a jegyzőnek, se a titkárságnak nem jelezte, hogy hol jár, vagy mikorra várható. Fél 11-kor, e sorok írásakor még mindig nem tudunk róla semmit (ha már ott voltam, elintéztem egy-két dolgot, és leültem megírni ezt a bejegyzést is.) 10 órakor viszont Szilágyi László megérkezett, a fegyelmi eljárásban maximum 3 millió forintért szakértő ügyvédekkel…

Egy témát emelnék ki a mai ülés tervezett napirendi pontjai közül: a földgázbeszerzést Göd önkormányzata és intézményei részére, amelynek előző szerződése idén október elsején jár le. Ahhoz, hogy 2020-21 telén is legyen fűtés a Városházán, a TESZ-nél, a művházban, az ovikban, a bölcsiben, közbeszerzést kell kiírni, és az ajánlathoz a műszaki tartalmat egy energetikai műszaki szakértő segítségével lehet csak összeállítani. Ennek díja (becsült értéke) bruttó 600 ezer forint körüli összeg lenne, és csak a testület dönthet róla, mivel a polgármesternek 200 ezer forintig van aláírási joga (köszönhetően a július 17-i jogkörmegvonásnak). Tehát ott tartunk, hogy a minimum 40 napig tartó közbeszerzési eljárást el sem tudjuk kezdeni, mert a műszaki tartalmat nincs, aki összeállítsa. De a 40 nap a minimum, bármilyen hiánypótlási eljárás hosszabbítja a határidőket, és már augusztus eleje van…Amíg nincs testületi döntés két másik, szintén a mai napra tervezett napirendi pontban, az utak téli síkosságmentesítésének, illetve a csapadékvíz-elvezető árkok takarításának ellátására, ezekben az ügyekben sem lehet megkezdeni a közbeszerzési eljárást.

De a viharban leszakadt villanyvezetéket sem tudjuk megjavíttatni a Feneketlen-tónál, szintén a 200 ezres határ miatt. (A többi eldöntetlen ügyet a god.hu-n vagy a csatolt képeken lehet böngészni.) Ha így folytatjuk, télen nem lesz eltakarítva a hó, elönti a víz az utcákat, a működésképtelenséget pedig ki máson fogják majd számon kérni a gödiek, mint Balogh Csaba polgármesteren? Ügyes. Vagy ha a város szempontjából nézzük, gyomorforgató.

One thought on “17. Elmaradt testületi ülés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s